Financieel Management SCHRIFTELIJK

Doel

Naast de klassikale modules uit de Ondernemersopleiding bieden wij de modules ook schriftelijk aan.

U bepaalt zelf wanneer u begint en wanneer en waar u studeert. Natuurlijk houdt onze docent uw studievorderingen in de gaten en is hij bereikbaar voor uw vragen.

In de module Financieel Management worden de elementaire beginselen van goed financieel management behandeld. Aan de hand van diverse boekingsstukken krijgen deelnemers inzicht in het belang van een gedegen financiële administratie en leren zij hoe een dergelijke administratie opgezet kan worden. Op deze manier wordt het eenvoudiger om een bedrijf financieel gezond te houden.

Voor wie

De module Financieel Management is onderdeel van het Getuigschrift Beroepsvervoer en dus vooral bestemd voor degenen die een transportbedrijf willen starten. De module is ook uitermate geschikt voor planners, transportmanagers en ander (midden)kaderfunctionarissens binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer die meer inzicht willen krijgen in het financiële reilen en zeilen van een onderneming.

Inhoud

In de module Financieel Management komen de belangrijkste aspecten van de financiële administratie aan bod. Zo worden de dagboeken en het grootboek besproken, is er aandacht voor de geautomatiseerde boekhouding en wordt aandacht besteed aan het opstellen van de resultaten rekening en een balans. De interpretatie en beoordeling van de balans aan de hand van kengetallen komt uitgebreid aan bod

Examen

Na afloop van de module Financieel Management kan aan een schriftelijk examen worden deelgenomen dat uit 20 meerkeuzevragen plus een variabel aantal open vragen bestaat en 90 minuten duurt. Het behaalde certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Na het behalen van de certificaten voor de vier algemene modules en de branche specifieke module(s), ontvangen deelnemers het Getuigschrift Beroepsvervoer, dat onbeperkt geldig is.

Studiebelasting

Aantal lesuren: 0 uur

Uren in het kader van Richtlijn Vakbekwaamheid: 0 uur

Kosten

Cursusgeld: €520 (excl. 21% BTW)